Detailní popis produktu
Réva roste na velmi chudé šedé břidlici. Hrozny se sklízejí ručně v 25kg bedýnkách. Do sklepa se vozí na trakaři a šlapou se nohama. Následně se hrozny přenesou do nerezové nádrže a tam kvasí společně s třapinami. Macerace trvá 36 dní. Nádrži se pak ručně vyprazdní a přesypává do lisu. Rmut se jemně vylisuje pod vlastním tlakem do 225litrového sudu ve sklepě. Víno zraje po dobu dvou let, aby se lépe integrovala tříslovinná struktura. Víno je po celou dobu na plných kvasnicích bez stáčení. Po celou dobu vinifikace nebyla použita žádná síra. V září byl sud o objemu 225 lt vyzdvižen a víno bylo naplněno do lahví pomocí vlastního tlaku.
Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Steiermark |
Párování: | Kuře a lehké maso, Smažená |
Příležitost: | chci udělat radost, chci oslnit |
Vinařství: | Wachstum König |
Země: | Rakousko |
Ročník: | 2020 |
Odrůda: | Ryzlink vlašský |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 10,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wachstum Konig není jen místem odkud pochází současní majitelé vinařství, ale živoucím odkazem práce otce a dědy Herberta a Karl-Heinz Königa. Děda Friedrich vysadil na Kittenbergu a Silberbergu ovocné sady a vinice. Byl jedním z prvních, kdo se v této oblasti zajímal o biodynamický přístup, ačkoliv tomu tak sám neříkal. Na jeho práci navázal otec současných majitelů, jehož život ovšem předčasně ukončila smrt v převráceném traktoru. Dva bratři tak pokračují v odkazu svých předků v jednom nejzajímavější projektů v oblasti Štýrska. I nadále se věnují nejen vínu, ale i moštům a ovocným pet-natům. Všechny svoje produkty staví na stejnou úroveň a výsledek posuďte sami.