Šťavnatý a krémový sekt z Chardonnay, kvašený v lahvi.
Detailní popis produktu
Hrozny na základní víno pocházejí z viniční tratě Kukvičky u obce Josefov. Je zde sprašová půda s vyšším obsahem vápníku. Víno zrálo 18 dlouhých měsíců v láhvi před odstřelením. To mu propůjčuje krémovitost a sametovost. Po odstřelení bylo dolito stejným vínem, bez tirážního likéru, jde tedy o sekt v kategorii "brut nature". Na moravské poměry jde o poměrně jedinečné víno. To vystihuje i Petra Marady oblíbené moravské přísloví: "Co je skoré, je dycky. Co je pozdě, je jenom někdy."
Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Šumivá a pét-naty |
---|---|
Oblast: | Slovácko |
Párování: | Aperitiv |
Příležitost: | chci udělat radost |
Vinařství: | petr marada |
Země: | Česká republika |
Ročník: | NV |
Odrůda: | Chardonnay |
Obsah cukru: | Brut Nature |
Alkohol: | 12,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.