Macabeu z jižně exponované vápencové vinice 420 metrů nad mořem. Macerováno po dobu 4 dnů. Samotok. Nesířeno.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Katalánsko |
Párování: | Kuře a lehké maso, Asijská kuchyně, Vege |
Příležitost: | Chci objevovat, chci udělat radost |
Vinařství: | Nuria Renom |
Země: | Španělsko |
Ročník: | |
Odrůda: | Macabeo |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 11 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nuria Renom se narodila v Argentině a jako dítě se s rodinou přestěhovala do Španělska. Díky studiu veterinární medicíny se vydala do Itálie, kde propadla vínu. Nic neobvyklého během studií.. Jak sama říká sklizně se účastnila na každém kontinentu kromě Antarktidy. Zlomem byla práce ve slavném naturálním barcelónském Bar Brutal. Už v té době věděla, že chce sama výrábět víno.
V roce 2021 Nuria konečně našla místo pro svůj projekt "Les Cantarelles" v Sant Martí Sarroca. Usedlost má 16 ha vinic, o 8 z nich se Nuria se svou partnerkou stará. Používá i koupené hrozny ze svých oblíbených pozemků v oblasti massís del Garraf.
Využívání různých pozemků umožňuje sklizeň v několika etapách: rané hrozny se sklízejí v Sitges (Garraf), následují její vlastní hrozny (nacházející se ve výšce 420 m n. m.) a končí hrozny z Ton Rimbau. Vinifikace probíhá ve společném prostoru, kde se nachází 20 malých různých projektů.