Nibiru - Traubensaft Weiss

Neohodnoceno

 Hroznový mošt. 

 

 

 

225 Kč
Dostupnost: Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
12.9.2024
Kód: 336
Nibiru - Traubensaft Weiss
Neohodnoceno
nibiru traubensaft
Nealkoholické
ikona rychlé doručení
Rychlé doručení

V Praze a okolí nejpozději následující pracovní den

ikona kamenná prodejna
Kamenná prodejna

V centru Prahy

ikona 20+ let zkušeností
20+ let zkušeností

Poradíme s vínem Vám i Vašemu podniku

ikona udržitelnost
Udržitelnost

Vína z bio vinic plných života

ikona rodinná vinařství
Rodinná vinařství

Pečlivě osobně vybraná na cestách Evropou

ikona doprava zdarma
Doprava zdarma

Pro objednávky nad 3000 Kč

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Kategorie: Nealko
Oblast: Kamptal
Párování: dezerty, kozí sýr
Příležitost: chci mít čistou hlavu
Vinařství: Nibiru
Země: Rakousko
Alkohol: 0 %
Objem: 0,75 l

Josef Schenter a Julia Nather vyrábějí svá vína pod názvem NIBIRU. První vína pod toto značkou spatřilo světlo světa v roce 2015.

Vína se vyvíjejí a skladují ve vinařství josefových rodičů na severu Kamptalu. Josef a Julie obhospodařují své vinice ekologicky. Mnohé vinice, s nimiž pracují, jsou velmi staré, ale dodávají chuti hodně živosti a struktury. Práce na starých vinicích je obvykle náročnější než práce s novými vinicemi, protože je časově náročná, ale nakonec se vyplatí.

Osm hektarů vinic vinařství Nibiru se nachází v obci Thürneustift v nejsevernějším cípu Kamptalu a je soustředěno v okolí obce Mollands. Vinice jsou certifikováné jako ekologické a v roce 2022 byla dokončena biodynamická certifikace Demeter. Dlouhodobým cílem je však skutečné holistické zemědělství se zvláštním zaměřením na jejich nejlepší viniční polohu Goldnagel: místo s křemenem, rozpadlou primární horninou a amfibolitovou půdou, pokryté superstarými vinicemi bez sousedních chemicky obhospodařovaných pozemků, které by se s jejich snahou střetávaly. Konečnou nadějí je, že se Goldnagel a okolní oblast opět promění v něco jako divoké stanoviště s vinnou révou na celém území, přičemž se bude vycházet z postupů permakultury a regenerativního zemědělství, které přesahují rámec biodynamického zemědělství, jež v současnosti používají. Mezi již používané postupy patří vytváření a udržování vlastního kompostu z hroznových výlisků, koňského hnoje a slámy; ten se každý rok nebo druhý rok rozprostírá na vinicích, aby se vytvořil humus. Hospodaření s půdou se provádí ručně, šetrně a selektivně, a půda mezi řádky se nechává volně růst původním rostlinám. Vinařství Julie a Josefa je podobně ruční: veškeré hrozny se sklízí ručně, všechna vína jsou plně spontánně fermentována (včetně malolaktického kvašení, které probíhá přirozeně ve všech jejich vínech). Síra se používá v malém množství, pokud vůbec, a každý rok se posuzuje u každého vína zvlášť; u méthode ancestrale a některých ročníků Portugieseru se nikdy nepoužívá, zatímco u ostatních vín se dávka (ne větší než 20 ppm) použije v prosinci nebo lednu každou zimu, když jsou vína v klidu. Všechna vína Nibiru jsou vždy nečiřena a nefiltrovaná. Charakter práce Julie a Josefa je naznačen v názvu jejich vinařského projektu, Nibiru: v sumerském mýtu jde o název planety, která přechází do naší sluneční soustavy přibližně jednou za 3 500 let a putuje opačným směrem než ostatní planety. Tato mýtická planeta se jim oběma zdála symbolická z hlediska odlišnosti jejich přístupu od impozantní, klasické minulosti Kamptalu a jejich naděje na to, co by mohlo být v tomto regionu možné v budoucnosti. Na těchto vínech nás nejvíce zaráží, že takové kvality a čistoty bylo dosaženo teprve po několika letech výroby: vstupní vína "Grundstein" jsou mnohem serióznější, než odpovídá jejich ceně; v tom připomínají svého zavedeného souseda Matthiase Hagera, zatímco litrové lahve střední třídy jsou složeny ze starších odrůd, výrazně kvalitnějšího ovoce, než nabídne většina výrobců ve větším formátu; konečně vína nejvyšší třídy "Amphibolit" jsou poctou intenzivním metamorfovaným půdám goldnagelských teras a představují vycházející hvězdu tohoto vinařství.

Cookies a 18 bylo?

Víno je radost, ale taky alkohol, takže se vás musíme zeptat, jestli už vám bylo 18. A rovnou nám i řekněte, jaké cookies máte nejradši.

Díky cookies na tomto webu všechno funguje, jak má, a my máme lepší představu o tom, co vás nejvíc zajímá. Můžete je přijmout všechny, nebo upravit svoje preference pomocí tlačítka Nastavení cookies. Nebo můžete volitelné cookies odmítnout kliknutím a zároveň nám tak potvrdit, že jste starší 18 let.

Více o tom, jak na tomto webu používáme cookies, najdete v sekci Cookies.