Nekonvenční, ale elegantní bubliny dělané tradiční metodou. Intenzivní barva, tóny mandlí, zralého peckového ovoce a hrušek podpořené typickou mineralitou.
Detailní popis produktu
Vlašák, Neuburg a Charodnnay macerované po dobu 24 hodin, fermentace a zrání v použitých dubových sudech. Víno zrálo čtyři roky na láhvi.
Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Burgenland |
Párování: | Ryby a mořské plody, Aperitiv |
Příležitost: | Chci objevovat, chci udělat radost |
Vinařství: | Markus Altenburger |
Země: | Rakousko |
Ročník: | 2017 |
Odrůda: | Ryzlink vlašský, Neuburské, Chardonnay |
Obsah cukru: | Zero Dosage |
Alkohol: | 11,5 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.