30% Xarel.lo, 20% Macabeu, 16% Malvasia de Sitges, 14% Merlot, 20% Sumoll, Monastrell. 50% hroznů šlapáno nohama, 50% odstopkováno. 15 dní macerace. Zrálo v tradičních katalánských nádobách umístěných pod zemí.
Detailní popis produktu
Popis produktu není dostupný
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Oblast: | Katalánsko |
Párování: | Maso a steaky, pizza |
Příležitost: | Chci objevovat |
Vinařství: | La Salada |
Země: | Španělsko |
Ročník: | 2022 |
Odrůda: | Xarel-lo, Macabeo, Malvasia de Sitges, Merlot, Sumoll, Monastrell |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinař Tony Carbo se nejdříve angažoval ve známém Cava projektu Mas Candí. V roce 2012 převzal rodinné vinohrady a pojmenoval vinařství La Salada. Měl na co navazoval, rodina hospodaří na těchto vinohradech již 4 generace. Vinice nebyly nikdy chemicky ošetřeny. Tony na nich začal pracovat v biodynamickém režimu a od začátku se soustředí na kultivaci původních penedéských odrůd. Primarním podložím je zde vápenec. Tony nepoužívá SO2, jeho vína jsou volná a krásná. Takový malý kousek vinařského ráje 40 kilometrů od Barcelony plný místních vinařských a rodinných tradic.