Vybrali jsme pro Vás naši oblíbenou selekci vín, která se skvěle hodí k prvním slunečným dnům prožitým venku. Jaro je obdobím probouzení, nových začátků a svěžesti. Ochutnejte vína, která podtrhnou lehkost a bezprostřednost jarní atmosféry, vína, které nic nekomplikují, ale zároveň Vás naplní smyslností a odvahou.
Detailní popis produktu
Na aperitiv se parádně hodí dvě minerální německojazyčná vína: šťavnatý meruňkový Riesling z vápenitých půd z Rheinhessenska nebo prvohorní Veltlín z rakouského Kamptalu. Na kus dobrého žitného chleba namažte křenový tvaroh a položte kousek uzeného pstruha. Parádní začátek přátelského setkání. S dalšími dvěma víny už začíná přituhovat. Dopamin od Milana Nestarce vás dostane do varu, tři ročníky Veltlínu postupně zrající dohromady ve velkém sudu. Každý ročník do vína přinesl jinou vrstvu. Elektrizující víno vedoucí k hlubším a osobnějším rozhovorům. Ty opepří i pikantní Chardonnay, kterému bylo dopřáno spousty času. Kvasilo totiž tak pomalu, že muselo být dokvašeno pomocí slupek dalšího ročníku. To se může stát, když vinař, v tomhle případě vinařka nepoužívá žádné urychlováky ani zlepšováky. Vínu to dodalo podstatu a hloubku. Servírujte hummus s praženým sezamem a chilli olejem, obě vína pálivost hravě utáhnou. Přechod mezi bílými a červenými víny zajistí Monk Dominik, kombinace Tramínu, Rulandy šedé a Svatovavřického. Červené v barvě, lehce aromatické a ovocné v chuti. Namíchejte tatarák nebo upečte roastbeef, zastrouhejte Gran Moravií. Párty už je v plném proudu, ale je potřeba ještě zařadit jeden vinný rychlostní stupeň nahoru. Frankovka s Zweigeltem z jílovitých půd s velkým obsahem vápna z podhůří Bílých Karpat je smyslná, bujará a skvěle vyvážená. Určitě neprohloupíte, když si k ní dáte dobrou hořkou čokoládu, třeba 100% Ekvádor z Haciendy Limon od Ajaly, ta je tuze dobrá.

Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.