V chuti je znát zralá broskev, limetka a lehké máslové tóny s dlouhým minerálním závěrem.
Detailní popis produktu
Větší část hroznů na toto víno bylo odstopkováno, u menší části byl ponechán celý hrozen. Krátká jednodenní macerace. Víno zrálo v 1100 l dubovém sudu a betonovém vajíčku.
Poslechněte si o tomto víně více.
Detaily o vinařství, vinici i víně.
Kategorie: | Vína |
---|---|
Oblast: | Burgenland |
Párování: | Kuře a lehké maso, zrající sýry |
Příležitost: | chci oslnit |
Vinařství: | Markus Altenburger |
Země: | Rakousko |
Ročník: | 2021 |
Odrůda: | Chardonnay |
Obsah cukru: | suché |
Alkohol: | 13 % |
Objem: | 0,75 l |
Typ: | bio produkce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pro Markuse jsou zásadní dvě odrůdy Frankovka a Neuburger. Na jedné straně mělké a výhřevné Neziderské jezero a na straně druhé Leitha, nízké pohoří, které je zakončením Alp. Markus převzal vinařství před 10 lety. Rodina Altenburgerů však obhospodařuje půdu v Joisu již od 16. století. Na čistě výrobu vína přišli až na začátku 21. století. Bylo to spíš čůčo pro cyklisty. Markus radikálně obrátil. Břidlice a vápenec - zásadní poloha Leithaberg - pikantní, minerální, pitelná vína vibrující energií s nízkým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání.